Naturinstituttet undersøger makrelbestandens udbredelse

Grønlands Naturinstitut påbegynder nu sin årlige undersøgelse af makrelbestandens udbredelse i grønlandsk farvand.
Foto © : Amy Groark/Flickr Creative Commons
Skrevet af Karsten Sommer
28. juli 2015 07:21

Undersøgelsen varer to uger og det er tredje sæson hvor makrellens udbredelse i grønlandske farvande kortlægges, fortæller Naturinstituttet i en pressemeddelelse.

I år bliver undersøgelsesområdet farvandet mellem Tasiilaq og Kap Farvel og en del af det sydvestlige Grønland.

- Det bliver interessant at se, om makrellen når så langt mod vest som sidste år, hvor vi vurderede, at nogle makreller var vandret endnu længere ind i sydvestgrønlandsk farvand, udtaler forsker Teunis Jansen fra Grønlands Naturinstitut.

LÆS OGSÅ Trægt fiskeri efter makrel i år

Grønland har i år chartret det islandske forskningsskib Arni Fridriksson og det Islandske fiskeskib Birtingur til at foretage de videnskabelige undersøgelser. Der er forskere og teknikere fra instituttet med på begge skibe.

Koordineret med dem, opmåler to norske skibe, samt et færøsk og et islandsk skib, samtidig makrelbestanden i deres respektive farvande. Alle data kommer til at indgå i den internationale vurdering af den samlede bestand.

Grønlands Naturinstituttet vil i slutningen af august fremkomme med resultaterne af undersøgelserne, efter møde i det Internationale Råd for Havforskning i dagene 25-31. august, fortæller Naturinstituttet.

Foto © : Pinngortitaleriffik

Sejlrute (lys linje) og fiskestationer (tal), hvor der planlægges fiskeri med overfladetrawl efter makrel samt indsamling af plankton og forskellige målinger. I nederste højre hjørne ses skibet Birtingur. Naturinstituttet.