Narsaq får ungdomshus

04. maj 2006 10:58

De unge i Narsaq Kommune får et ungdoms- og kulturhus. Lokale- og Anlægsfonden i Danmark har besluttet at skyde to millioner kroner ind i byggeriet af et 350 kvadrat-meter stort værested.

En af grundene til at fonden stikker hånden i baglommen og trækker pungen op, er den store medindflydelse, som de unge skal have. De har selv været med til at fastlægge rammerne for aktiviteterne, og det er meningen, at de unge selv skal stå for driften af huset. Ideen er, at det vil skabe mere ansvarlighed blandt byens unge, og at der på sigt vil opstå et større fællesskab mellem de mange ungdomsforeninger i byen.

Borgmester i Narsaq, Kiista P. Isaksen jubler over, at projektet bliver til noget.

- Jeg var ved at hoppe ned af stolen, da jeg hørte det. Pengene er virkelig tiltrængt, og ungdomskulturhuset vil betyde meget for vores kommune, siger hun.

Ungdomskulturhuset vil komme til at rumme mange forskellige foreninger og ungdomsgrupper. Blandt andet musikgrupper, en skaterforening, en klatreforening, en folkedanserforening, et stort sangkor, en teaterforening og flere kreative foreninger, der arbejder med formgivning, billedkunst og design.

Der er 214 unge mellem 13 og 21 år i Narsaq. Kommunen regner med, at det nye ungdomskulturhus vil stå færdig til næste sommer.