Naboerne betaler for de dårlige huslejebetalere

08. marts 2005 14:38

Hver måned sender INI A/S i gennemsnit 1550 rykkere ud til sine lejere. Det svarer til knap 14 procent af det samlede antal lejemål, der hører under INI.

Men modsat hvad mange måske tror, så er det ikke boligselskabet, der kommer til at betale regningen.

I stedet lander regningen hos naboerne til de dårlige betalere, siger kundechef i INI A/S, Mogens Hansen.

- Det belaster de boligafdelinger hvori de dårlige betalere bor. I huslejen som alle lejere skal betale, også den gode lejer, der bliver der indregnet et beløb, der skal dække tabet på de dubiøse lejere.

Dubiøse lejere er de godt 14 procent, der ikke betaler deres husleje til tiden – altså dårlige betalere. Pr. 31. december sidste år skyldte disse personer 55,7 millioner kroner til boligafdelingerne rundt om i landet. Og det er de penge, der ryger oven i huslejen hos de lejere, der betaler rettidigt.

Mogens Hansen vurderer at det kunne betyde et par procents fald i huslejen til alle, hvis alle betalte deres regninger til tiden.

Han opfordrer derfor folk til at tilmelde sig pengeinstitutternes betalingsservice, PBS, for på den måde at undgå at komme i restance.

Pt. har INI A/S 11.200 lejemål og i gennemsnit sender boligselskabet 14 - 15 tusinde rykkere om året. Altså knap fire tusind flere rykkerskrivelser end der er lejere.