Naalakkersuisut indfører restriktioner i Qasigiannguit

Naalakersuisut har indført en række corona-restriktioner i byen i kølvandet på dagens melding om 53 nye smittede i Qasigiannguit.
I Qasigiannguit skal du nu flere steder vise dokumentation på at du enten er vaccineret mod covid-19 eller fremvise en negativ test
02. december 2021 19:35

Der bliver nu fulgt politisk op på de høje smittetal, som har ramt Qasigiannguit.

For at begrænse coronasmitten har Naalakkersuisut nemlig indført nye restriktioner i byen, der er trådt i kraft. 

De gælder i første omgang frem til og med den 5. december.

LÆS OGSÅ Skoleleder i Qasigiannguit: Vi har aldrig stået i sådan en situation før

Ligesom i Nuuk og Upernavik-området skal borgerne i Qasigiannguit nu vise dokumentation for vaccination eller negativ test, hvis de vil opholde sig på de fleste offentlige steder.

Det gælder for eksempel biblioteker, indendørs og udendørs idrætsfaciliteter, fitnesscentre samt fodboldbaner. Det oplyser Naalakkersuisut i en pressemeddelelse.

Dagligvarebutikker undtaget

De nye restriktioner for Qasigiannguit gælder dog ikke alle steder i byen.

Du må fortsat gerne handle i dagligvarebutikkerne uden at være færdigvaccineret eller testet. Det samme gælder, hvis du for eksempel opholder dig på posthuset eller i lufthavnen.

De nye restriktioner for Qasigiannguit betyder også, at det er et krav at bruge mundbind eller visir, når man befinder sig i et offentligt lokale, har kundekontakt, og når man anvender offentlige transportmidler.

Ifølge pressemeddelelsen skal man fremvise en negativ PCR-test for Covid-19 der er mindre end 48 timer gammel eller vise dokumentation på at man er færdigvaccineret, hvis man skal udføre sit arbejde i lokaler, hvor offentligheden har adgang.