Naalakkersuisut fastholder fjernelsen af højskoletilskud

Naalakkersuisoq for uddannelser Mimi Karlsen forstår kritikken af fjernelsen af tilskud til højskoleophold i Danmark. Men der bliver ikke ændret ved beslutningen.
Skrevet af Jaaku Lyberth
13. januar 2010 14:55

Mimi Karlsen kan godt forstå ærgelsen over fjernelsen af tilskud til højskoleophold i Danmark. Hun håber på, at tilskuddet igen kan blive genindføres, når en undersøgelse har klarlagt behovet for højskoleophold i Danmark.

- Tilskuddene til højskoleophold er generelt uændrede. For mens tilskuddene til ophold i danske højskoler er stoppet, er midlerne til ophold i de eksisterende grønlandske højskoler forhøjede, siger Mimi Karlsen.

MIPI har kritiseret besparelsen, og argumenteret for en fastholdelse af tilskuddet da erfaringen viser, at unge som har gået på højskole i Danmark, generelt er blevet bedre til dansk.

Mimi Karlsen ærger sig over, at alle unge der søger til højskolerne, ikke allesammen bliver optaget.

Kommunerne har Piareersarfiit, hvor de unge har mulighed for at forbedre deres evner, inden de starter deres egentlige uddannelse, og Mimi Karlsen er sikker på, at disse intanser kan tage sig af de unge der gerne vil tage en uddannelse senere.

Hvert år er der 400 ansøgere til ophold i højskoler.

Departementet for uddannelse er igang med afdække mulighederne for at udnytte de grønlandske højskoler i forhold til at kvalificere unge til at tage uddannelse.