Naaja Nathanielsen efterlyser visioner og reformer

IA's Naaja Nathanielsen efterlyser visioner og reformer i den række af forslag til Inatsisartuts efterårssamling, som Naalakkersuisut i går præsenterede på et pressemøde.

Hun mener, at hovedparten af forslagene i den 44 sider lange Power-Point præsentation, var side op og side ned med småting.

LÆS OGSÅ Efterårssamling: Afgifter skal skabe arbejde

Ifølge Naaja Nathanielsen synes kun tre forslag at levere visioner, men de er hver især problematiske. Det første er den kommende beskæftigelsesstrategi. Men den rækker kun i perioden fra 2014-2017.

- Og det er svært at tænke visionært, når man kun tænker på den aktuelle valgperiode. Livet inddeles ikke i valgperioder. Og det forekommer komplet urealistisk, at skulle halvere ledigheden eller gøre en indsats når man kun har 2 år til det, mener hun.  

LÆS OGSÅ Naalakkersuisut vil ophæve krydstogspassagerafgiften

Naaja Nathanielsen sætter også spørgsmålstegn ved Naalakkersuisuts beslutning, om en lufthavn i Qaqortoq, der betyder, at man skærer ned på det øvrige anlægsområde.

- Man kan med rette spørge sig selv, om der lige nu er mest behov for flere boliger eller for en ny lufthavn, siger hun og henviser til, at Naalakkersuisut endnu ikke har fremlagt deres visioner for en samlet infrastruktur her i landet. 

KommentarerGiv os et tip

Send en SMS til 1717

Skriv Unnia og derefter dit tip og send sms'en til 1717.
(du kan også skrive Tip i stedet for Unnia)

Giv os dit tip på knr.gl/1717

Eller send en email 1717@knr.gl

KNR TV: TekstTV

Tjek information her:

TTV s 113 Dagligt opdaterede nyheder

TTV s 400 Flyinformation ankomst/afgang

TTV s 350 TV oversigt

TTV s 610 Radio oversigt