Mystisk himmelfænomen var thailandsk lampe

Flere personer så fredag aften nogle underlige fænomener på aftenhimmelen over Nuuk. Det drejede sig om to store lysende kugler, som pludselig kom frem på himmelen fra nord og fortsatte sydover. Var det en UFO? Kometer? Dem, der så det gjorde sig mange ideer. En opringning fra Svend Christensen i Nuuk, tror vi løser mysteriet.
Skrevet af Karsten Sommer
23. september 2008 16:52

- I fredags fyldte min datter 21, og i den anledning sendte vi to luftballonlignende store thailandske rislamper til vejrs om aftenen, fortæller Svend Christensen.

- De er købt i Thailand under en ferie i vinters, hvor de iflg. traditionen sendes til vejrs som en hilsen til afdøde familiemedlemmer. Men vi gjorde det bare fordi det ser flot ud.

- Tændsatsen ligner en køkkenrulle, og er vædet i lampeolie. Når man så tænder det, kommer der opdrift i papirposen og den stiger til vejrs. Det var helt vindstille, så de kom rigtig højt op, slutter Svend Christensen, som også fortæller at de har et par stykker tilbage, så fænomenet vil måske kunne ses igen en dag over Nuuk-himlen?