Museum samler musikhistorie

Qasigiannguit har lange traditioner i korsang og rytmisk musik. Nu vil byens museum samle informationer om byens musikhistorie.
Skrevet af Noah Mølgaard
16. februar 2013 09:29

Qasigiannguit har med sine lidt over 1.000 indbyggere haft et produktivt musikliv gennem mange år, der var fra korsang også nu har fundet vejen frem til Itunes. Nu er byens museum gået i gang med at indsamle viden om byens musikliv.

En af byens mest kendte komponister og tekstforfattere er Villads Villadsen, der har skrevet mange ørehængere, som bliver sunget af sangkor og festlige stunder. Musikgrupper som 'Ullorissat' og 'Mariina' har også været med til sætte byen i Diskobugten på det musikalske Grønlandskort.

Derfor falder det naturligt for museet, at der nu bliver samlet viden om den del af byens historie.

- Det er helt naturligt for lokalmuseet at have fokus på Qasigiannguits musikliv og arbejde for at få opbygget et lokalt arkiv til dokumentation af byens udøvende sangere, kor og musikere. Det er også spændende at se, om musiklivet - og hvordan musiklivet har forandret sig gennem tid, siger museumsleder i Qasigiannguit Anne Mette Olsvig.

Museet vil i løbet af 2013 indsamle viden omkring musik. Der vil også blive afholdt tre forskellige udstillinger om emnet i løbet af året.

- Når året gå på held, håber museet at have startet opbyggelsen af en repræsentativ samling, der for eftertiden kan udbygges til belysning af udviklingen af musiklivet i byen.
Museet opfordrer alle, der har informationer eller genstande, der kan supplere en sådan samling om at henvende sig på museet, meddeler museet i Qasigiannguit.