Mon der bliver valg?

20. august 2005 15:30

Oppositionen mener at der bør være valg nu, og demokraterne kræver, at Hans Enoksen skal fyre landsstyremedlemmerne der har misbrugt repræsentationskonto, og bagefter udskrive valg.

- Fra Demokraternes side kan vi ikke have tillid til et landsstyremedlem, der på den måde groft tilsidesætter landets lov og regler og misbruger de offentliges midler til privatforbrug.

- Nu er det jo blevet gjort klart for enhver, at der er sket groft misbrug af offentlige midler, og det er klart fra demokraternes side, at et landsstyremedlem der tilsidesætter landets love og regler, og misbruger det offentliges midler til privat forbrug. Så vi synes, at Hans Enoksen træder i karakter og skiller sig af med de landsstyremedlemmer der ikke kan overholde loven, siger Demokraternes Palle Christiansen.

Efter at Deloitte har undersøgt landsstyremedlemmernes forbrug af repræsentatioskontiene, skriver de i deres rapport, at landsstyremedlemmerne mere eller mindre har brugt repræsentationskontoen sent om natten, hvor Rasmus Frederiksen meget ofte har brugt kontoen til restaurantbesøg, og til øl og spiritus sent om natten, som ser ud til at være privatforbrug.

Ud fra de oplysninger spurgte vi Landsstyreformanden Hans Enoksen, om hvad der nu skal ske med Rasmus Frederiksen, og til det siger Hans Enoksen at han selv er ansvarlig for de ting der er sket.

- Det er rigtigt, at der for ofte har været brugt penge fra repræsentationskontoen, til spiritus, og at det er sket sent om natten. Det er irriterende, også for mig. Vi har alle et ansvar, og der er grænser for hvor mange penge vi kan bruge, og vi skal også passe på, siger Hans Enoksen. Jeg har fået advokaterne til at undersøge sagerne, og ud fra undersøgelserne skal jeg tage stilling til hvad der bagefter skal ske, og det er i løbet af denne uge siger Hans Enoksen. Hans Enoksen siger også at han på nuværende tidspunkt ikke kan sige noget om, om der bliver valg. Demokraterne er ikke i tvivl.

- Det vil jo være det bedste, dette viser jo desværre tydeligt at Hans Enoksen ikke er i stand til at stille med et hold af Siumutter, der kan forstå at landets love skal overholdes. Så hvis Hans Enoksen ikke kan finde ud af, at udvælge dem så må det være op til landets befolkning at hjælpe ham, og det kan kun gøres via et valg. Og hvis et valg er den eneste mulighed, så er demokraterne klar til det, siger Palle Christiansen. Vi har prøvet at få fat i Rasmus Frederiksen for at få en kommentar, uden held.