Modstand mod byggeri af hotel i Nuuks gamle bydel

Kommuneqarfik Sermersooq har fremlagt et projektforslag til et hotel i Nuuks gamle bydel, Kolonihavnen.
Ifølge projektforslaget vil luksushotellet få 95 værelser, bar, restaurant og et motionsrum. Foto © : Berjaya Corporation Group of Companies
Skrevet af Malik Brøns
02. december 2019 15:34

Hotel Nuutoqaq hedder et projektforslag, som slet ikke er faldet i god jord hos mange borgere i Nuuk. 

Der foregår lige nu en underskriftindsamling, der mandag eftermiddag er oppe på 951 underskrifter. Underskriftsamlingen er imod byggeriet af hotellet i den gamle bydel.

- Det er nu befolkningen skal stå sammen og kræve, at der ikke skal ændres noget på den gamle bydel Nuutoqaq. At man vil bygge et hotel, er bare no go, skriver underskriftsamlerne.

Kommuneqarfik Sermersooqs projektforslag kommer på baggrund af, at den malaysiske hotelkæde Berjaya Corporation Group of Companies, vil bygge et luksushotel langs vandet ved kolonihavnen. Det skriver avisen Sermitsiaq.ag.

- Det er et meget spændende projekt, fordi det kombinerer det traditionelle grønlandske med det moderne. Og så bliver der skabt noget nyt ved vores dejlige bydel, siger Charlotte Ludvigsen til Sermitsiaq.ag.

Borgmesteren understreger, at kommunalbestyrelsen er opmærksomme på, at mange borgere har følelser for området.

Projektforslaget er i høring fra den 29. november til den 7. februar 2020. Kommuneqarfik Sermersooq vil også afholde et informationsmøde om projektet.

Ifølge projektforslaget vil luksushotellet få 95 værelser, bar, restaurant og et motionsrum.