Mistillid til håndboldformand

Grønlands Håndbold Forbund, GHF, holder ekstraordinær generalforsamling søndag den 14. oktober. Et af punkterne er bestyrelsens mistillid til den nuværende formand.
Skrevet af Noah Mølgaard
08. oktober 2012 11:03

GHF holdt ordinær generalforsamling i Ilulissat den 21. april. Men der blev ikke fremlagt et revideret regnskab, selvom det ifølge forbundets vedtægter skal godkendes af generalforsamlingen. Klubberne gik med til at et revideret regnskab blev fremsendt kort tid efter generalforsamlingen. Men det er ikke sket nu snart fem måneder efter den ordinære generalforsamling.

- Formanden for GHF påtog sig opgaven at fremsende er revideret regnskab, men det er som nævnt ikke sket. Derfor har vi valgt at sætte mistillid til formanden på dagsordenen, siger Elise Bruun fra GHF's bestyrelse til KNR.

- Det er bestyrelsen, der står bag indkaldelsen til ekstraordinær generalforsamling, understreger Elise Bruun.

Det er økonomi, der kommer til at præge generalforsamlingen, der bliver afholdt søndag den 14. oktober. Den daværende bestyrelse forklarede under den ordinære generalforsamling, at forbundet havde en sund økonomi. Men det kan kun et revideret regnskab bekræfte.

- Det er korrekt, at der endnu ikke er fremlagt et revideret regnskab og det er mit ansvar, forklarer GHFs formand Boas Møller til KNR.

- Der er desværre ingen bestyrelsesmedlemmer, der har ønsket at påtage opgaven som kasserer. Jeg har derfor opgaven. Men der er forsinkelser i udarbejdelsen af regnskabet og det har jeg forklaret overfor bestyrelsen, fordi der manglede en del bilag. Men regnskabet er på trapperne, siger Boas Møller.

Valg af en ny formand kan komme på tale, hvis den ekstraordinære generalforsamling vedtager mistillid til formanden. Og hvem, der bliver stillet op som en ny formand står fortsat i det uvisse.

- Jeg havde foretrukket at det blev internt i bestyrelsen uden ekstraordinær generalforsamling.

Hvordan vil du takle dagsordenspunktet mistillid til dig?

- Jeg vil gentage den forklaring jeg har givet overfor bestyrelsen til deltagerne i den ekstraordinære generalforsamling. Så må folk selv følge deres overbevisning på baggrund af de informationer der bliver lagt frem, siger Boas Møller.

GHFs nuværende bestyrelse er:
Formand Boas Møller
Bestyrelsesmedlemmer: Lars Dahl, Elise Bruun, Lena Ravn Davidsen, Hans Lyberth, Bent Sørensen og Tom Ostermann Søholm.