Mineselskab med en enkelt ansat

Mineselskabet Greenland Minerals and Energy - GME - har droslet kraftigt ned på aktiviteterne her i landet, mens de venter på en stillingtagen til uranspørgsmålet. Det skriver fagbladet Ingeniøren i dag. Fra at have været oppe på 12 ansatte i Grønland, er der nu blot en enkelt tilbage, siger selskabets metallurgiske ekspert Damien Krebs til Ingeniøren.
Skrevet af Martine Lind Krebs
19. februar 2013 06:04

- Vi er nødt til at afvente, hvad selvstyrets ekspertudvalg kommer frem til, siger han. Det forventes at ske til maj.

Samtidig har selskabet nedjusteret forventningerne til, hvor mange tons sjældne jordarter, der årligt kan brydes ud af Kvanefjeldet ved Narsaq - fra 43.000 tons til 22.000.

Planen er så at ekspandere, efterhånden som Grønland vænner sig til minedrift, siger Damien Krebs.

Ifølge ham vil GME, såfremt minen kommer i gang, bryde og koncentrere metallerne i Grønland, hvorefter de sjældne jordarter, uran og zink vil blive separeret på fabrikker i Europa, Kina og Sydkorea. Han ønsker dog ikke at kommentere på valget af landene Sydkorea og Kina, som i disse dage ofte står for skud i debatten om Grønlands råstoffer.

GME har allerede skudt 600 millioner i Kvanefjeldet, Damien Krebs regner med at minen vil kræve en investering på 2,5 milliarder kroner.