Mindeord om Holger Sivertsen - en af arkitekterne bag det nye Grønland

Kommunalpolitikeren Holger Sivertsen er død. Han var et fremtrædende medlem af kommunalbestyrelsen gennem flere årtier i den daværende Ilulissat Kommune som en fremsynet borgmester og medlem af det daværende Landsting i perioden 1983-1991 samt en dybt engageret politiker i sit arbejde, med borgernes tillid som vigtigste ballast. Meddelelsen om hans bortgang minder os om livets skrøbelighed. Det skiver Formand for Inatsisartut Josef Motzfeldt.
Skrevet af Najaaraq Egede
06. juli 2011 10:54

Og han fortsætter:

"I sit arbejde som folkevalgt var Holger kendetegnet ved sine klare meningstilkendegivelser, ved at være en god lytter til andres meninger og ved sin dygtige formidling af sin viden. Dog har disse egenskaber aldrig forhindret Holger, Uuluku i at være den evige skaber af glæde og latter, selv midt i nok så alvorlige politiske meningsudvekslinger.

For Holger Sivertsen var tilhørsforholdet til de forskellige politiske partier ingen hindring for hele tiden at holde et vågent øje med respekten for andres synspunkter. Det er en vigtig egenskab hvis man vil opnå politiske resultater.

Holger Sivertsens medfødte generøsitet var oprigtig hvad enten det drejede sig om meninger, ideer eller hvad der var godt for smagsløgene.

På vegne af Inatsisartut sender jeg min dybeste medfølelse til de efterladte, børn og nære slægtninge, i håbet om at den vil blive modtaget som et ønske om at lette deres savn.

Vi vil mindes Holger Sivertsen som en respekteret medarkitekt i overgangsperioden til Hjemmestyret og som en god ven."