Milliontilskud til Nanu Børn

Bikubenfonden bevilger 1.000.000 kroner til Nanu Børn, som åbner sit første, faste værested i Qaqortoq på lørdag.
Skrevet af Najaaraq Egede
13. april 2011 07:39

Nanu Børn åbner sit første faste værested, Neriusaaq, i Qaqortoq i weekenden og i den forbindelse har børne- og ungeorganisationen modtaget en ekstra gave til  de unge i Qaqortoq fra Bikubenfonden. Beløbet er på 1 million kroner.

Bikubenfonden har bevilget millionen til Nanu Børn fordelt over tre år med 200.000 i 2011, 400.000 i 2012 og 400.000 i 2013. Bikubenfondens bevilling skal primært anvendes til aktiviteter for børn, unge og deres familier på værestedet Neriusaaq i Qaqortoq.

- Jeg er meget meget glad for den blåstempling af Nanu Børn, som kommer til udtryk gennem denne bevilling og vi har hermed sikret nogen fede projekter til værestedet i Qaqortoq,  siger formand for Nanu Børn Krissie Winberg og fortsætter:

- Det giver selvfølgelig også en god portion selvtillid til alle os i Nanu Børn, der har arbejdet hårdt for at få dette og flere væresteder op at stå.

Nanubørn arbejder for øget socialt ansvar i Grønland igennem målrettede og konkrete projekter, der skal støtte familier og børns vilkår i Grønland. Værestedet i Qaqortoq er det første permanente værested, Nanu Børn åbner i Grønland og det gøres i et nært samarbejde med Kommune Kujalleq.

I bygden Tasiusaq har organisationen også åbnet et deltidsværested i ordningen ’Lys i Mørket’. Lys i Mørket-væresteder holder åbent på udvalgte tidspunkter, hvor der er et behov for, at børn og unge kan komme et sted, hvor de kan slappe af, se en film, lege og spise ligesom der altid skal være en voksen børnene kan tale med.