Milliondom til Kimik IT

22. august 2005 14:45

Kimik IT og en halv snes stiftere af firmaet skal af med en erstatning på hele 8 mio. kr. til de grønlandske kommuners landsforening, Kanukoka. Det fremgår af en tilkendegivelse fra Grønlands Landsret og landsdommer Søren Søndergård Hansen.

Erstatningen på 8 mio. kr. skal tillægges renter fra januar 2001, og desuden skal Kimik IT ifølge tilkendegivelsen betale sagsomkostninger på en halv million kr.

Det er mest sandsynligt, at Kimik IT anker afgørelsen til den danske Østre Landsret. Hvis den stadfæstes risikerer såvel firma som flere af stifterne konkurs.

Kanukoka, der havde forlangt 12,5 mio. kr. i erstatning, er tilfredse med tilkendegivelsen. Bestyrelsen holdt møde i eftermiddags og besluttede at acceptere afgørelsen.

Sagen går tilbage til slutningen af 90’erne, hvor landsforeningen besluttede at privatisere IT-afdelingen, og opsagde en halv snes nøglemedarbejdere, der i stedet skulle være medejere af det nye firma. Men sagen trak i langdrag, og medarbejderne besluttede selv at danne et firma til at servicere kommunerne. Ifølge landsforeningen var der dog snarere tale om, at de bemægtigede sig foreningens virksomhed.