Miiti Lynges ægtefælle genstand for § 37 spørgsmål

Det faktum, at Miiti Lynges mand er indehaver af en minerallicens af typen enerets-småskalalicens til et afgrænset område, har fået Demokraternes formand Jens B. Frederiksen til at fare i blækhuset. Hele tre § 37 spørgsmål til Naalakkersuisut er det blevet til fra Frederiksens hånd.
Skrevet af Peter Troelsen
27. juni 2013 08:04

Formanden for Naalakkersuisut Aleqa Hammond udtalte i 2010 at den slags var moralsk og etisk forkasteligt. Nu vil Jens B. have at vide, om formanden har skiftet mening på det område, og hvis hun stadigvæk er af den opfattelse, vil Frederiksen vide, hvilke konsekvenser der vil blive draget i den anledning.

Demokraterne konstaterer i den forbindelse, at Udvalg til Valgs Prøvelse har meddelt Miiti Lynge, at hun ikke må beholde sin small scale licens til smykkesten. Miiti Lynge har i konsekvens heraf oplyst overfor udvalget, at hun straks vil returnere licensen. Det fremgår dog ikke, om hendes ægtefælle har tænkt sig at gøre det samme.

Demokraterne forklarer i samme åndedræt at partiet som helhed ikke har noget imod hverken Miiti Lynge eller hendes ægtefælle har licens da partiet går stærkt ind for det private initiativ.