Foto: KNR

Mette Frederiksen: Grønland er ikke til salg

Mette Frederiksen er på sit første besøg i Grønland som statsminister. Og hun blev spurgt til, hvad hun egentlig mener om den amerikanske præsidents mulige planer om at købe vores land

- Grønland er ikke til salg.

Det siger den danske statsminister Mette Frederiksen (S) på sit første besøg i Grønland som Danmarks statsminister.

Hendes besøg skal ses i et lys, som ingen havde forestillet sig for to dage siden. For Mette Frederiksens besøg i Grønland kommer blot to dage efter, at den amerikanske avis Wall Street Journal fredag kunne fortælle, at præsident Donald Trump tilsyneladende har undersøgt muligheden for at købe Grønland.

Foto: KNR Foto: KNR

- Det er en absurd diskussion, og Kim Kielsen har selvfølgelig gjort det klart, at Grønland ikke er til salg, og så stopper snakken med det, lød det fra Mette Frederiksen ifølge dr.dk.

Sammen med Kim Kielsen tog hun søndag eftermiddag på udflugt til Kapisillit. Her besøgte de børn fra børnehjemmet Meeqqat Illuat, der er på lejrtur. Grunden til det er, at børneområdet bliver et vigtigt punkt i de tos fremtidige samarbejde.

Besøge Grønlandsbanken og RAL

Besøget i en bygd med under 100 indbyggere skal dog også ses i et større perspektiv, der også handler om den amerikanske præsident: For hvad enten Trump har fantasier om at købe Grønland eller ej, så står Arktis højt på dagsordenen, når Trump lander i København fra 2. til 3.  september. Her skal han mødes med Mette Frederiksen, Kim Kielsen og den færøske lagmand, Aksel V. Johannesen.

LÆS OGSÅ Bekræftet: Trump kigger på muligt køb af Grønland

Og det er det besøg, som Kielsen og Frederiksen blandt andet skal forberede sig til på statsministerens korte besøg i Nuuk.

- Selvfølgelig skal vi tale om Trumps besøg, siger Kim Kielsen, og det bekræfter Mette Frederiksen. 

Mandag formiddag skal Mette Frederiksen og Kim Kielsen besøge Grønlandsbanken, Royal Arctic Line og Arktisk Kommando.

Klokken 12.45 er der pressemøde i Hans Egedes Hus, og derefter rejser Mette Frederiksen videre til nordisk statsministermøde i Island.

KommentarerGiv os et tip

Send en SMS til 1717

Skriv Unnia og derefter dit tip og send sms'en til 1717.
(du kan også skrive Tip i stedet for Unnia)

Giv os dit tip på knr.gl/1717

Eller send en email 1717@knr.gl

KNR TV: TekstTV

Tjek information her:

TTV s 113 Dagligt opdaterede nyheder

TTV s 400 Live flyinformation ank./afg.

TTV s 350 Aktuel TV oversigt

TTV s 610 Aktuel Radio oversigt