Mette F. vil ikke forholde sig til De Radikales valgtrussel

Mette Frederiksen lytter til De Radikales valgtrussel, men slår fast, at hun har et år til at afholde valg.
Mette Frederiksen slår desuden igen fast, at hun går til et kommende folketingsvalg med den ambition, at den nuværende regering fortsætter. Foto © : Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix
Skrevet af Ritzau
16. august 2022 14:36

Er der ikke udskrevet valg senest ved Folketingets åbning 4. oktober, så væltes regeringen.

Det har været støttepartiet De Radikales krav siden starten af juli.

Men truslen om valg ønsker statsminister Mette Frederiksen (S) tirsdag ikke at svare konkret på under Socialdemokratiets sommergruppemøde i Odense.

Her bliver hun spurgt ind til De Radikales melding og svarer, at hun "selvfølgelig" lytter til, hvad partierne i Folketinget siger.

- Det gælder ikke mindst de partier, som vi har som parlamentarisk grundlag. Så selvfølgelig har jeg hørt, hvad De Radikale har sagt.

- Jeg kommenterer ikke på, hvornår valget udskrives. Men det skal udskrives (afholdes, red.) inden for et lille år - det vil sige inden grundlovsdag næste år, siger Mette Frederiksen.

LÆS OGSÅ Søren Pape Poulsen vil være Danmarks næste statsminister

På sommergruppemødet præsenterer Socialdemokratiet ikke ny konkret politik, men fremhæver fem indsatsområder. Det er blandt andet inflation, udlændingepolitik og velfærdssamfundet.

Til gengæld lyder det, at partiet snart vil fremlægge flere nye udspil.

- Regeringen er ved at lægge sidste hånd på finansloven, siger finansminister Nicolai Wammen (S).

- Det bliver en meget ansvarlig finanslov, hvor vi prioriterer det, der er det vigtigste.

Også et reformudspil med fokus på velfærd og uddannelser er på vej samt en 2030-plan for dansk økonomi.

Mette Frederiksen slår desuden igen fast, at hun går til et kommende folketingsvalg med den ambition, at den nuværende regering fortsætter.

Dog vil hun gerne opfordre de to blå statsministerkandidater, Jakob Ellemann-Jensen (V) og Søren Pape Poulsen (K), til at overveje mulighederne i en bred regering. Det har de begge tidligere afvist.