Metaltræthed måske skyld i kran-uheld

15. februar 2005 16:00

De første undersøgelser peger på, at det var metaltræthed i montageboltene, der søndag fik en kran til at vælte i Nuuk. Det fortæller projektchefen ved det store tele-tårns byggeri, Hans Jørgen Kristensen fra entreprenørfirmaet NCC.

Den 37 meter høje kran væltede søndag eftermiddag i midtbyen i Nuuk. Kranen væltede ud over vejen og ned langs byens bowling-hal. Lykkeligvis kom hverken mennesker eller bygninger til skade ved uheldet.

Projektchef, Hans Jørgen Kristensen, understreger at det endnu ikke er helt sikkert, at uheldet skyldes metaltræthed i boltene. Lige nu skulle der være ingeniører fra forsikringsselskabet TopDanmark på vej for at undersøge boltene. Og projektchefen regner med, at have et endeligt svar sidst på ugen.

Den manglende kran kommer ikke til at betyde forsinkelser for byggeriet. Kranen var færdig med sine opgaver, og skulle have været pillet ned i begyndelsen af marts. - Vi kan klare os uden. Det kommer ikke til at betyde så meget som en times forsinkelse, siger projektchef Hans Jørgen Kristensen.