Mere grønlandsk mad på bordet

Naalakkersuisoq for fiskeri og fangst Ane Hansen vil have, at halvdelen af råvarerne til maden i de offentlige institutioner skal komme fra Grønland.
16. marts 2010 10:08

Når børnene sætter sig til frokostbordet i daginstitutionerne, skal halvdelen af maden komme fra Grønland. For at styrke økonomien i fisker- og fangererhvervene vil Ane Hansen have, at halvdelen af maden, som serveres i de offentlige institutioner, skal komme fra hjemmemarkedet:

- Jeg kunne godt tænke mig, at vi beordrer vores offentlige institutioner til at købe langt flere grønlandske råvarer, siger hun.

Beordringen skal gælde alle offentlige institutioner. Lige fra kantinerne i Selvstyret og kommunerne til pålægget på de madder, som børnene får serveret i vuggestuerne og børnehaverne.

Naalakkersuisut har allerede luftet tanken hos erhvervsudvalget i Kommuneqarfik Sermersooq. Og ifølge Ane Hansen blev der taget godt imod ideen.

Hvis der kommer mere moskus og rensdyr på menuen i de offentlige institutioner, vil det både gavne pengepungen hos fiskerne og fangerne og også være sundere, mener Ane Hansen:

- Jeg tror vi køber for omkring 250 millioner kroner madvarer fra udlandet om året. Hvis man købte halvdelen af varerne herhjemme, vil det give et stor løft til fisker- og fangererhvervene. Og også være sundere end den mad, vi spiser i dag.