Medie: Udsigt til nye fyringer i Royal Arctic Line

Ansatte ved Royal Arctic Line kan risikere en fyreseddel til næste år. Sådan lyder det fra adm. direktør hos Royal Arctic Line, Verner Hammeken, til netmediet Shippingwatch.dk.
Verner Hammeken
Foto © : KNR
22. september 2016 05:47

Her udtaler Hammeken, at ‘det vil være som at stikke medarbejderne blår i øjnene, hvis jeg lovede, at der ikke vil komme flere fyringer’.

Hammeken afviser dog, at fyringerne vil ske allerede i år. Han pointerer også, at det ikke er sikkert, at fyringerne vil ske på selskabets arbejdspladser i Grønland. Det er også muligt, at medarbejdere i stedet skal flyttet til ‘et andet regi’, siger han til Shippingwatch.dk.

Læs også RAL præsenterer millionbesparelser

Læs også Nye skibe og Sikuki Harbour vil presse RAL

RAL præsenterede for nyligt et overskud på 11 mio. kroner for 1. halvår i år. Men købet af nye skibe og 40 mio. kroner i årlig betaling for at ligge i Nuuks kommende havn, Sikuki, koster. Derfor skal selskabet spare.

RAL er i øvrigt i færd med at oprette et nyt selskab med det islandske rederi, Eimskip, til skibe, der skal sejle mellem Grønland, Island og Europa.

Ifølge Shippingwatch.dk ønsker RAL's administrerende direktør ikke at kommentere på, hvor mange medarbejdere, der risikerer en fyreseddel.