Matu-leder: Volden bliver værre, hvis vi ikke ser den

09. december 2005 14:46

Matu - Projektet, der fungerer som døgninstitution for utilpassede drenge lukker i det nye år.

Projektleder Steven Hackesberg, som startede projektet i 1997 siger, at det er svært at finde egnede medarbejdere, men også, at konceptet ikke længere er tidssvarende:

- Vi befinder os i en situation, hvor vi ikke har nok medarbejdere, og vi er ikke i stand til at finde de egnede medarbejdere med de rette egenskaber, der kan arbejde med vores målgruppe. Vi burde være ni medarbejdere, vi er tre. Vi burde være fem børn, vi er to. Men det skal siges om de børn, vi har nu, at de bliver færdigbehandlet, uanset hvad der sker.

Steven Hackesberg mener ikke, at der er dialog mellem samfund og den behandlingsinstitution som Matu er. I dag tillader samfundet at unge, som hører ind under Matu’s målgruppe, i stedet går rundt på gaderne i Nuuk.

- Resultatet er vold og vold og vold. Der er ikke længere retningslinjer for ret og uret blandt drengene på gaden. De er en del af en samfundsnorm. Samfundsnormen er manglende moral og etik. Manglende livskvalitet. Der bliver flere og flere af disse børn, og de bliver også accepteret, og så bliver vi magtesløse. Vi ser ikke børnene, og jo mere vi undgår at se dem, jo mere voldelige bliver de.

Steven Hackesberg mener, at den vold der nu findes i Nuuk, kan sammenlignes med den vold der sker i U- landene og New York-bydelen Harlem.