Masser af sneaktiviteter i gang

Skrevet af Najaaraq Egede
25. marts 2006 14:06

Weekenden byder på en række sneaktiviteter i Grønland.

I Sisimiut er et tredages hundeslædevæddeløb i gang som optakt til næste lørdags GM i hundeslædekørsel.

14 slæder tog i går afsted fra Sisimiut hvor man så i nat har overnattet i nogle hytter 56 kilometer inde i landet.

Nu er man i gang med en 50 kilometers rute ind mod Kangerlussuaq og tilbage til hytterne, og i morgen går turen så tilbage til Sisimiut hvor der er afslutning engang hen på eftermiddagen ved byens vandsø.

Det fortæller løbsarrangør Frederik Kleist til Radioavisen.

Efter væddeløbet i dag ligger brødreparret Nukannguaq og Edvard Samuelsen fra henholdsvis Nuugaatsiaq og Ukkussissat i Uummannaq distrikt i spidsen.

Storebror Edvard fører, men lillebror Nukannguaq ligger tæt efter, morgendagen vil vise om det bliver en af dem eller en helt tredje der bliver den endelige vinder.

Frederik Kleist fortæller at der er kommet sne i Sisimiut de sidste par dage – hvilket også er en god nyhed for Arctic Circle Race, som starter på fredag.

Fra Nuuk meldes at børne-GM i alpin skiløb genoptages i morgen søndag fra kl.10. Mesterskaberne påbegyndtes i torsdag, men har været aflyst i går og i dag på grund af vejret. Men fra i morgen går man altså i gang med at få afviklet de sidste discipliner.

Til gengæld hænger sneskulptur festivalen i Nuuk i en tynd tråd. Det fortæller en af arrangørerne, Flemming Nicolaisen fra Nuuk Tourism.

Det har godt nok også sneet i Nuuk, men temperaturen ligger lige omkring frysepunktet, og vejrudsigten for de kommende dage ser ikke ud til at ændre på det.

- Og med sne, der er lige ved at smelte, kan man ikke bygge ordentlige sneblokke siger Flemming Nicolaisen, som dog vil afvente til mandag, før en endelig beslutning om sneskulpturfestivalens skæbne bliver afgjort.