Massefyring på vej i Maniitsoq

31. marts 2005 10:22

Fem er allerede blevet fyret og 24 mere kan forvente en fyreseddel. Ud af i alt 55 støttepædagoger til handikappede i Maniitsoq Kommune vil de 29 miste deres job. Årsagen er kraftig nedskæring i antallet af støttepædagogtimer, som Hjemmestyret tildeler. Kommunen havde søgt om 1416 timer, men fik kun tildelt 510 af dem.

I Maniitsoq bor 21 fysisk og psykiske handikappede i seks beskyttede boenheder. Alle beboerne behøver pleje døgnet rundt, hvilket beskæftiger 34 støttepædagoger. Men ikke meget længere, siger socialrådgiver for boenhederne, Otto Benia Villadsen, der er nødsaget til at fyre 24 personer i boenhederne på grund af nedskæringerne.

Dertil kommer fem personer, der allerede har fået fyresedlen. De fem støttepædagoger hjalp de handikappede, der bor for sig selv i byen.

Hverken boenhedsleder og støttepædagogkoordinator, Jytte Lyberth, eller Otto Benia Villadsen ved hvad de skal gøre, når fyringerne bliver en realitet.

- Der næsten katastrofalt, for vi kan ikke flytte de personer, der allerede bor i boenhederne, siger han.

Socialrådgiveren siger endvidere, at man har henvendt sig til myndighederne om problemet. Men endnu ved de ikke om de er købt eller solgt.

I alt har byen 47 fysisk eller psykisk handikappede. Men hvis fyringerne bliver en realitet, står kommunen tilbage med kun 26 støttepersoner.