Martin Møller blandt favoritterne i ACR

Her til formiddag, klokken ti, skydes det 160 kilometer lange langrendsløb, Arctic Circle Race, i gang i Sisimiut. Her skal 159 langrendsløbere fra 16 forskellige lande dyste om førstepladsen i løbet af 3 dages langrendsløb i Sisimiuts smukke bagland.
04. april 2014 04:52

Og selve løbet giver en stor reklameværdi for byen og regionen:
 
- Reklameværdien er jo stort, og der kan ikke sættes tal på det, da cirka 40 af de 160 deltagere kommer fra udlandet. Vi har jo hørt og får mails af og til om de interviews, der er sket i forbindelse med deres deltagelse i Arctic Circle Race i deres hjemland i store aviser, hvor man henviser til Arctic Circle Race og Qeqqata Kommunia og ikke mindst Sisimiut, siger Pollas Lyberth, direktør i Qeqqata Erhvervsråd, der også fungerer som sekretariat for Arctic Circle Race.
 
Alle store telte, såsom spiserum og deltagernes sovetelte, er nu slået op ved campen 17 kilometer øst for byen:
 
- Og alt hvad der hører til. Altså generatorer, skismørringssteder og toiletfaciliteter. Det er på plads alle sammen. Og som det sidste, så er vi igang med opsætningen af bannere ude i campen hvor de diverse sponsorere står på, siger Jens Klaus Lennert fra arrangørerne af Arctic Circle Race.

LÆS OGSÅ: Nedtælling til Arctic Circle Race 2014

Den 160 kilometer lange distance i Sisimiuts bagland skal tilbagelægges af langrendsløberne på blot tre dage, så det er ikke hverdagskost, langrendsløberne vil blive udsat for. Martin Møller er blandt favoritterne hos mændene:
 
- Martin er jo bekendt med, og han er jo blandt favoritterne hos mændene. Så det bliver spændende, hvor hård en konkurrence han får fra de andre, siger Jens Klaus Lennert og fortsætter:
 
- Og det er mere spændende hos kvinderne, fordi Anastasiya Kuzmina fra Slovakiet er med. Hun har lige vundet OL-guld i Sochi og har også tidligere været verdensmester. Så det bliver spændende, hvor hård konkurrence hun får fra Niviaq Chemnitz Berthelsen, siger Jens Klaus Lennert.
 
Udover de 159 løbsdeltagere er der også omkring 160 frivillige medhjælpere:
 
- Selve omsætningen i byen stiger nok en del i form af overnatninger på hotel, vandrehjem, transportører og ikke mindst for det butikker, der er her i Sisimiut, således at omsætningen stiger, fordi deltagerne køber jo en del i butikkerne, siger Pollas Lyberth.