Martha Lund Olsen efterlyser handling fra Olsvig

Hvis man konstaterer, at der er alvorlige mangler i Kommune Kujalleqs forvaltning på børne- og unge området, så bør Naalakkersuisut gribe ind. Det mener den tidligere naalakkersuisoq for sociale anliggender, Martha Lund Olsen.
Foto © : Namminersorlutik Oqartussat
Skrevet af Sara K. Jakobsen
15. februar 2017 09:20

Martha Lund Olsen stiller sig kritisk overfor den nuværende naalakkersuisoq for sociale anliggender.

- Jeg synes, det er nogle meget alvorlige udtalelser. Hvis en administration fungerer sådan, at man ikke kan sikre børns liv og helbred, så har det offentlige pligt til at handle, siger Martha Lund Olsen fra Siumut.

I en pressemeddelelse skrev naalakkersuisoq for sociale anliggender, Sara Olsvig, at 'det sociale sektortilsyn har konstateret alvorlige mangler i kommunens forvaltning på børne- og ungeområdet, der kan indebære direkte risiko for udsatte børns liv og helbred'.

Derfor har det sociale sektortilsyn i januar lavet et ekstraordinært opfølgende tilsyn i kommunen, skriver naalakkersuisoq.

Martha Lund Olsen vil dog vide, hvorfor naalakkersuisut ikke griber ind nu, efter de konstaterer, at børns liv er i fare, og henviser til, at Naalakkersuisut har mulighed for at overtage styringen i en kommune, der ikke kan varetage børne-og ungeområdet.

- Hvis kommunerne ikke handler for at tilgodese børnenes behov, så kan man suspendere kommunens ansvarsområde, siger hun til KNR.