Manglende information om bygdebestyrelsesvalg

26. april 2005 15:23

Hans Enoksen vedkender sig at Hjemmestyret ikke gør godt nok for at sprede informationer om bygdebestyrelsesvalget, der afholdes i dag. Direktoratet har fejldisponeret, siger han.

Til kommunalbestyrelsesvalget var der let adgang til forskellige informationer om valg hos hjemmestyret – der blev sågar oprettet en særlig hjemmeside på valg.gl.

Men til bygdebestyrelsesvalget i dag er det slet ikke til at få informationer, som kan hjælpe befolkningen med at få et overblik. Men hvis skyld er det egentlig?

- Den offentlige myndighed som har ansvaret er selvfølgelig Hjemmestyret, siger kommunernes landsforeningsformand Jens Lars Fleischer.

Han siger også at kommunernes ansvar er bygderne via eller igennem bygdebestyrelserne, man hvad valg angår så er det hjemmestyret der har ansvar.

Landsstyremedlemmet for bygderne og landsstyreformanden Hans Enoksen vedkender sig at Hjemmestyret ikke gør nok for at sprede informationer om bygdebestyrelsesvalget.

- Vi har førhen overladt ansvaret for information om valget til kommunernes valgbestyrelser, og vi har ikke været gode nok til at få det formidlet det videre fra hjemmestyret, siger Hans Enoksen.

Han vil nu i sin funktion som landsstyremand for bygderne, arbejde for at bygdebestyrelsesvalget bliver formidlet på lige fod med andre valg.

Bygdebestyrelsesforenings formand Karl Tobiassen vurderer at datoerne for kommunalbestyrelses- og bygdebestyrelsesvalget ligger tæt for hinanden. Det er derfor at interessen ikke er større.