Mangemillionær hjælper hospital

17. november 2005 16:32

Både ansatte og patienter på Dronning Ingrids Hospital i Nuuk glæder sig over en tidlig julegave på syv millioner kroner, der kan være med til at redde liv. Julegaven kommer fra en kendt privatperson, som selv er hårdt medtaget af sygdom.

-Da jeg var til kontrol og fandt ud af, at scanneren på Dronning Ingrids Hospital er forældet, besluttede jeg mig for at donere en ny. Det dur ikke at have en 10-12 år gammel scanner som er langt efter udviklingen, forklarer Svend Junge, der for nylig fik konstateret kræft.

At forære en ny scanner til syv millioner kroner er ikke bare lige noget ’man’ gør – det er noget Svend Junge gør. Den 75-årige kendte matador som i en lang periode har foræret penge til godgørende formål er efterhånden blevet en levende legende efter sine 48 år i Grønland.

Også på Dronning Ingrids Hospital er man dybt taknemlig over Svend Junges generøsitet. Det oplyser Chefsygeplejerske Majbritt Andersen.

-Det bliver betydeligt nemmere at finde sygdomme hurtigere og ventetiden bliver markant mindre, siger Majbritt Andersen.

Dronning Ingrids Hospital forventer at den nye CT scanner kommer i brug til januar eller februar næste år.