For mange store børn ansat i butikkerne

13. december 2005 15:11

Der er alt for mange store børn ansat i butikkerne. Det mener, formanden for SIKs lokale afdeling i Nuuk, Karl Olsen, NSIP, der hellere så dem på skolebænken:

- Når man kommer ind i butikken, kan man se, at der er unge under 16 år, som benyttes til hårdt arbejde.

Udover at det betyder en ringere service, når butikken ikke har uddannet personale til at give kunderne råd, så fremhæver Karl Olsen, at arbejdet er for hårdt for de unge, og at det kan gå ud over deres helbred.

- Når det drejer sig om unge under 16 år, så mener vi, de burde være i skolen og blive færdig med deres uddannelse. Så kan de senere starte i butikkerne.

Administrerende direktør i Pissifik, Mikael Østergaard, henviser til, at det er svært at få butikkernes sene arbejdstider besat med voksne medarbejdere:

- Det er klart, at der er en del unge i vores butikker, og de er der som følge af, at vi har lange åbningstider. Familier med børn, der skal hentes i daginstitutionerne, bliver frigjort for disse jobs i og med, at det er unge mennesker og studerende, der tager dem.

- Det er OK for vores vedkommende. Den enkelte unge bestemmer selv, hvor mange timer, de ønsker at arbejde, og vi forsøger ikke at pålægge dem mere end 10-12 timer om ugen, siger Mikael Østergaard.