Múte B. Egede stiller op til Folketingsvalget

Det har længe stået klart, at Inuit Ataqatigiits nuværende medlem af Folketinget, Johan Lund Olsen, stiller op til det valg, som netop er blevet udskrevet. Og nu melder endnu en IA-kandidat sig på banen.
Foto © : Inuit Ataqatigiit
Skrevet af Camilla Dam
27. maj 2015 15:34

Múte Bourup Egede, som er formand for partiets ungdomsafdeling, Inuusuttut Ataqatigiit, stiller op.

Sara Olsvig blev valgt ind for Inuit Ataqatigiit ved valget i Danmark for fire år siden. Hendes plads blev overtaget af suppleant Johan Lund Olsen, da Olsvig vendte hjem til Nuuk og blev IA’s formand sidste år.

Læs også Vi skal til stemmeurnerne den 18. juni

Olsvig og Olsen oplister deres bedste resultater for de seneste fire år på Christiansborg som følger:

  • En lov om de juridisk faderløse blev udfærdiget.
  • Bedre rammer for justits- og retsområdet har vi opnået. Det lykkedes os blandt andet i 2014 at få 20 mio. kr. til kredsretterne og fik dermed nedbragt de enorme sagsbunker.
  • Med samarbejde er der også opnået bedre forhold for alle grønlændere i Danmark.

Inuusuttut Ataqatigiit melder sig klar til at fortsætte IA’s gode arbejde i Folketinget til gavn for vores land og dets befolkning.

- Vi er derfor glade for at kunne meddele, at Inuusuttut Ataqatigiit på vegne af IA opstiller vores formand Múte Bourup Egede til Folketinget. For vi tvivler ikke på, at Múte med sin klare og uafhængige stemme, og med samarbejde i centrum vil arbejde hårdt for os alle i Folketinget.

Læs også Sidste nyt om valget på de sociale medier

Sådan skriver partiet i en pressemeddelelse.