Møde om etablering af fanger-og fiskeriskole

10. oktober 2005 12:00

Et udvalg, der skal undersøge om der skal etableres en fiskeri - og fangerskole, har afholdt et møde i Sisimiut i fredags.

- Vi skal foreløbig lave en høring til kommunerne om der er behov for en fangst – og fiskeriskole, siger formand for udvalget, direktør i KNAPK, Peter S. Olsen.

Udvalget der blev nedsat i januar 2004, består af repræsentanter fra Skipperskolen i Paamiut, fiskeriskolen ATI i Manitsoq, KNAPK, APK og de involverede direktorater. Udvalget skal til Landstingssamlingen i efteråret 2006 lave et oplæg, om der er grundlag for etablering af en fangst - og fiskeriskole.

Under mødet i Sisimiut holdt udvalget møde med Sisimiut Kommune, der har meldt sig interesseret i at være hjemby for fangst - og fiskeriskolen.

Forslaget er fremsat af landstingsmedlem Agathe Fontain fra IA, der mener at sådan en uddannelse kan være med til at få unge fangere til at være i stand til at finde alternative indtægtsmuligheder.

- Fangererhvervets vilkår ændrer sig på grund af den globale opvarmning. Uddannelsen kan for eksempel indeholde oplæring af unge fangere til at finde bierhverv f.eks. indenfor turisterhvervet og bedre kendskab til sikkerheden til havs, siger Agathe Fontain.