Mærsk sjusker med sikkerheden i Nordsø

A.P. Møller-Mærsk, som netop har fået adgang til olieefterforskning her i Grønland, har store problemer med sikkerheden på sine olieplatforme i Nordsøen.
Skrevet af Karsten Sommer
01. december 2010 10:02

Mærsk er uden konkurrence den koncern, der overtræder flest arbejdsmiljø- og sikkerhedslove i den britiske del af Nordsøen. Det viser tal fra det britiske arbejdstilsyn, skriver Nyhedsbrevet 3F.

Ikke færre end 92 gange har Mærsk-koncernen brudt regler om arbejdsmiljø og sikkerhed i den britiske del af Nordsøen siden 2006.

Den næste på listen er Shell, der har overtrådt de britiske arbejdsmiljølove 46 gange. BP, der stod bag oliekatastrofen i den Mexicanske Golf, har brudt loven 19 gange.

Fem gange i alt har Mærsk fået besked på øjeblikkeligt at lukke produktionen på grund af sikkerhedsproblemer. Det er sket to gange i år.

Ifølge Maersk Oil skyldes de mange lovbrud, at selskabet i 2005 købte en række installationer, der ikke levede op til selskabets standarder.

- Vi har arbejdet hårdt på at forbedre de britiske platforme lige siden, men de halter desværre stadig efter resten af selskabet. Det er påbudene et vidnesbyrd om, siger direktør i Maersk Oil, Martin Rune Pedersen.