Mærsk politianmeldt for olieforurening

Det danske parti Enhedslisten har nu meldt selskabet Mærsk Olie og Gas til politiet på grund af olieselskabets ulovlige udledning af spildevand fra boreplatforme i Nordsøen.
Skrevet af Karsten Sommer
15. december 2010 09:32

Det sker, efter at dagbladet Politiken har skrevet en række artikler om stor udledning af giftigt produktionsvand i Nordsøen.

- For det første har Mærsk udledt for meget olie i strid med miljølovgivningen. For det andet har Mærsk videregivet oplysninger om, at forsvarets miljøfly var på vej for at kontrollere olieplatformene, skriver Per Clausen i anmeldelsen.

- For det tredje er det i dag blevet afsløret, at ledende medarbejdere i Mærsk har presset andre medarbejdere til at fuske med vandprøverne på olieplatformene, skriver folketingsmedlemmet.

Det er slet ikke nok, at Mærsk selv undersøger sagen, mener han, og har derfor nu bedt politiet se på sagen.

Mærsk har allerede rettet sig efter noget af kritikken. Det gælder praksis med at advare boreplatforme om, at miljøfly er på vej.

Derimod har Mærsk afvist en beskyldning om, at selskabet presser giftigt produktionsvand alt for hurtigt gennem rensningsanlæg og derfor leder for meget olie ud.