Mærsk bryder sikkerhedsregler

Ifølge det britiske arbejdsmiljøtilsyn, Health and Safety Executive, brød Mærsk ikke mindre end ti sikkerhedslove og regler, da et af selskabets anlæg kom ud for en alvorlig ulykke i februar i år.
Skrevet af Naimah Hussain
02. august 2011 06:36

De britiske tilsynsmyndigheder har derfor givet det danske selskab påbud om at forbedre sikkerheden på anlægget. Det skriver Fagbladet 3F.

Den 4. februar blev produktionsskibet Maersk Gryphon revet løs af flere af sine ankre under en storm. Ulykken medførte et gasudslip, oplyser Maersk Oil.

Maersk Oil, som også har licens til olieefterforskning her til lands, var advaret om sikkerhedsproblemer på skibet allerede i 2010. Det fremgår af korrespondance mellem det britiske arbejdstilsyn til Mærsk.

Direktør Martin Rune Pedersen fra Maersk Oil forklarer, at selskabet pålagde sig selv et forbud mod udrensning af skibets lasttanke indtil en ny løsning var på plads efter arbejdstilsynets advarsel i oktober.

- Disse ændringer blev ikke gennemført inden hændelsen den 4. februar, men vil nu blive ført ud i livet, fortæller han til Fagbladet 3F.

Han tilføjer, at det pågældende sikkerhedsproblem ikke var skyld i ulykken i februar og at de påbud, Mærsk modtog fra arbejdstilsynet i 2010, er blevet efterlevet.