Måling viser rekordhøj støtte i Skotland til løsrivelse

58 procent af vælgerne i Skotland går ind for, at landet bør være selvstændigt. Det viser ny meningsmåling.
Skotlands førsteminister, Nicola Sturgeon, har lovet, at hun inden maj næste år vil fremlægge en plan for en ny folkeafstemning om skotsk uafhængighed. Foto © : Andy Buchanan/AFP/Ritzau Scanpix
Skrevet af Ritzau
16. oktober 2020 07:57

Et rekordhøjt flertal af vælgerne i Skotland går ind for, at landet løsriver sig fra Storbritannien.

Det viser en ny meningsmåling.

58 procent mener, at Skotland skal løsrive sig, mens 42 procent mener, at Skotland fortsat skal være en del af Storbritannien.

- Den skotske befolkning er skiftet yderligere i retning mod at støtte et selvstændigt Skotland. Et rekordhøjt antal siger nu, at de ville stemme "ja", siger Emily Gray, direktør for Ipsos Mori i Skotland.

I 2014 var der folkeafstemning i Skotland om spørgsmålet.

LÆS OGSÅ Boris Johnson affejer skotsk ønske om løsrivelse

45 procent stemte dengang ja til løsrivelse, mens 55 procent mente, at Skotland fortsat skulle være en del af Storbritanien.

Et væsentligt argument for nej-siden dengang var, at Skotland ville miste sit medlemskab af EU, hvis landet ikke længere var en del af Storbritannien.

Siden har Storbritannien meldt sig ud af EU.

Skotlands førsteminister, Nicola Sturgeon, har lovet, at hun inden maj næste år vil fremlægge en plan for en ny folkeafstemning om skotsk uafhængighed.

Men Storbritanniens premierminister, Boris Johnson, har flere gange afvist, at vælgerne i Skotland skal have en ny mulighed for at stemme om løsrivelse.