Lys fremtid for fodbolden i Grønland

GBU har afholdt trænerkursus i Ilulissat, hvor 15 engagerede træneraspiranter knoklede for at blive dygtigere instruktører. Selv om vejret absolut ikke var med arrangørerne, blev trænerkurset en ubetinget succes.
Skrevet af Peter Troelsen
17. maj 2012 16:04

DBU-instruktøren Morten Eskesen havde atter taget turen til Grønland for at øse af sin store viden på trænerfronten. 15 lærevillige kursister fra Tasiilaq, Nuuk, Maniitsoq, Aasiaat, Kangaatsiaq og Ilulissat  var mødt frem, men for andet år i træk var tåge og dårligt vejr skyld i, at deltagerne fra Upernavik ikke nåede frem til kurset.

-Vi knoklede i 12 timer hver dag på kurset, og var godt brugte når vi gik i seng. Jeg startede for to år siden og ser frem til at fortsætte uddannelsen næste år i Danmark. I miy daglige virke hjemme i klubben gør jeg brug af min nye viden, og også i mit job som idrætslærer bruger jeg hver dag, nogle af de ting, jeg har lært under min træneruddannelse, fastslår Jakob Ludvigsen fra Kangaatsiaq, der var blandt deltagerne.

Ilulissat-hallens nyrenoverede lokaler blev brugt til den teoretiske del af uddannelsen, mens kursisterne fik det praktiske ind på byens fodboldbane. Der var stor aktivitet, som på ingen måde blev bremset af hverken tåge eller snevejr. Der blev gået til sagen med krum hals, og efter dette kursus har tre instruktører bestået B1 kurset og kan til næste år søge optagelse på B2, som afholdes i Danmark. De tre er Charles Mølgaard (Aasiaat), Sakiu Lundblad (Nuuk) og Jakob Ludvigsen(Kangaatsiaq).

-Vores kursus i Ilulissat var helt som et kursus på samme niveau i Danmark. En særdeles dygtig instruktør fik det bedste frem i os, og jeg er sikker på at deltagerne i fremtiden vil være med til at højne standarden på trænerfronten. Det er vigtigt for idrætten i Grønland, at vi på langt sigt bliver selvforsynende med trænere og ledere. På den måde kan vi også motivere vores børn og unge til at dyrke idræt i foreningerne, mener Jakob Ludvigsen, der hjemme i klubben i Kangaatsiaq træner både herre og damer.