URAN Lynge alene med forslag om folkeafstemning

Steen Lynge mødte ikke opbakning til sit forslag om, at der skal afholdes en vejledende folkeafstemning om landet skal udvinde uran med en øvre grænse på 0,05 procent. Ikke engang hos hans egne partikammerater var der opbakning til forslaget.

Det er dog ikke udtryk for, at Steen Lynge går mod sit eget parti, mener han selv.

- Nej, hvis du kigger på koalitionsaftalen, står der ikke noget om folkeafstemning, siger næstformanden for Atassut, Steen Lynge til KNR.

Samtidig slår han fast, at der i regeringsaftalen derimod står, at Naalakkersuisut skal fremlægge et forslag, som fastlægger de øvre grænser for indholdet af radioaktivt materiale i det grundstof, der udvindes. Hvilket ifølge Steen Lynge sker med det her forslag.

Lynge alene i Inatsisartut

Efter dagens debat stod det klart, at ingen af koalitionspartierne støttede op om forslaget heller ikke Steen Lynges eget parti Atassut. Siverth K Heilmann beklagede endda fra talerstolen, at hans partifælle havde fremsat forslaget.

- Jeg mener, at det er baklageligt, som jeg også sagde lige før, da der har været oplysningskampagner og debatter, men ikke mindst fordi, som der også står i ordførerindlægget, at beslutningen om ophævelsen af nul-tolerancen blev taget med et flertal i Inatsisartut. Derfor synes jeg, at det er beklageligt.

På trods af den åbenlyse uenighed mellem partiet og Steen Lynge, vil Siverth K Heilmann ikke tage stilling til, om Steen Lynge har en fremtid som næstformand.

- Det kan jeg ikke udtale mig om. Steen Lynge er medlem af Atassut, og kommer med forslaget af egen fri vilje på vegne af Atassut - uden at have kontaktet mig. Fordi han, som jeg har sagt meget tydeligt, ikke er fastlåst, kan han komme med egne forslag og holdninger, og det er dét, vi forholder os til, siger Siverth K Heilmann.

Bliver i Atassut

Steen Lynger understreger, at det er sket før, at der har været uenigheder internt både i andre partier men også i Atassut.

- Jeg har sat for at arbejde for samfundet, og det tror jeg vil ske for Atassut.

Så du er ikke på vej væk fra Atassut?

- Nej, det er jeg ikke, siger Steen Lynge.

Heller ikke IA eller Partii Naleraq, som ellers støtter idéen om folkeafstemning, bakkede op om dagens forslag fra Steen Lynge.

I morgen behandles nemlig IA´s eget forslag om en grundlæggende folkeafstemning om ja eller nej til uran.

 

 

KommentarerGiv os et tip

Send en SMS til 1717

Skriv Unnia og derefter dit tip og send sms'en til 1717.
(du kan også skrive Tip i stedet for Unnia)

Giv os dit tip på knr.gl/1717

Eller send en email 1717@knr.gl

KNR TV: TekstTV

Tjek information her:

TTV s 113 Dagligt opdaterede nyheder

TTV s 400 Live flyinformation ank./afg.

TTV s 350 Aktuel TV oversigt

TTV s 610 Aktuel Radio oversigt