Lunkent flertal for landingsbane

19. juli 2005 11:43

Selv om der er stort flertal i Landstinget for at Paamiut nu endelig får sin landingsbane, er det småt med entusiasmen. Flere af politikerne stemmer kun for forslaget, fordi det er konsekvensen af Landstingets eget krav om besparelser.

- Der er ikke blevet præsenteret nogle af alternativer til trafikplanen. Vi er realister, og det ville være urealistisk af os at sige nej. Men det er ligesom at tage kvælertag på os, siger Demokraternes formand Per Berthelsen.

Og det er ikke kun oppositionen, der har betænkeligheder. Ifølge en rundspørge i dagens udgave af AG, ser flere siumuttere for eksempel ligeså gerne Qaqortoq åbnet for fastvingede fly. Samtidig mener Landstingsmedlem Ole Dorph, at trafikplanlægningen foregår alt for tilfældigt.

- For et par måneder siden var det Ilulissat og Nuuk, der skulle have længere landingsbaner. Nu, to måneder efter, er det Paamiut det handler om. Det virker som om Landsstyret bare hiver navne op af hatten. Jeg synes Landsstyret handler i blinde på det her, siger Ole Dorph.

I IA er der som det eneste parti fælles fodslag for at tage positivt imod trafikplanen. Landstingsmedlem Aqqalukasik Kanuthsen erklærer sig da også helt uenig med kritikerne af Paamiuts landingsbane.

- Der er penge at spare på fastvinget beflyvning af Sydgrønland, især med en landingsbane i Paamiut. Vi er jo begyndt med kostægte priser flere steder. Vi er altså startet med de nye tider, og det slår igennem i trafiksektoren per første januar, siger landstingsmedlemmet.