Luftpude-bådførere uddannes i februar

04. januar 2006 05:43

KNI Pilersuisoq har flere gange meddelt at luftpudebåden skal påbegynde sin sejlads mellem Uummannaq og byens bygder fra januar i år.

Men det er endnu usikkert om luftpudebåden kan begynde sin sejlads. Søfartsstyrelsen skal nemlig først vurdere om luftpudebåden lever op til det internationale krav om passagersejlads.

Pilersuisoqs rederichef, Nikolaj Ananiassen, fortæller, at der kommer en skibsfører fra den engelske båd-fabrikant for at instruere det kommende personale i begyndelsen af februar måned. Selve kurset vil vare tre uger.

- De kommende skibsfører skal minimum have en skibsfører uddannelse, og der skal ansættes to personer. Deres kommende vikarer vil også deltage i kurset, fortæller Nikolaj Ananiassen.

Efter kurset ankommer folk fra Søfartsstyrelsen i Danmark, og de skal så vurdere om luftpudebåden lever op til det internationale krav om passagersejlads.

Nikolaj Ananiassen understreger, at Søfartsstyrelsen stiller høje krav. Men han er dog sikker på at luftpudebåden vil blive godkendt som passagerskib.

I Danmark bruger man ikke en luftpudebåd, men den bruges i Sverige, Finland og Canada.