Lufthavn i Kujalleq tæt på at blive en realitet

Arbejdet med den kommende lufthavn i Qaqortoq er nu så langt, at der skal lægges planer for, hvordan lokale virksomheder bedst kan udnytte den nye lufthavn.
Foto © : Kalaallit Airports A/S
18. maj 2017 06:03

Ledelsen i Kaalallit Airports har netop præsenteret status på arbejdet med lufthaven for ledelse og politikere i Kommune Kujalleq. Og sammen har de besøgt området, hvor lufthavnen skal bygges.

1. viceborgmester og formand for erhvervsudvalget, Simon Simonsen fra Siumut er begejstret for hvor langt Kaalallit Airports er kommet med projektet.

- Vi er nu så tæt på realiseringen af lufthavnen - der jo igennem mange år er blevet taget op, uden at det på nogen måde førte noget konkret med sig - at vi nu helt konkret kan smøge ærmerne op og begynde at samarbejde om konkrete målsætninger, udtaler han i en pressemeddelelse.

Derfor vil kommunen indkalde erhvervslivet til en konference til efteråret, for at drøfte de lokale virksomheders nye muligheder for at sikre, at lokalsamfundet får det optimale ud af lufthavnen fra første dag, siger Simon Simonsen.

I forbindelse med det nuværende besøg i Sydgrønland tager Kalaallit Airports A/S også et møde med erhvervslivet i regionen. Her skal selskabet blandt andet høre, hvilke konkrete planer erhvervslivet har i forbindelse med den kommende lufthavnsterminal, så man kan lave aftaler om, hvor stor den skal være.