Littauer lettet over afgørelse

Karen Littauer er lettet, efter at politiet har besluttet ikke at rejse tiltale mod, hverken hende, eller hendes projekt.
31. marts 2008 15:19

Politiet har besluttet, at der ikke er grundlag for at rejse tiltale mod Karen Littauer eller hendes projekt i Qaanaaq.

Anmeldelserne gik blandt andet på æreskrænkelse, og at hun havde filmet og udspurgt børnene i Qaanaaq uden forældrenes samtykke.

Karen Littauer er lettet over, at sagen nu er slut, men hun fortryder ikke, at hun blandede sig i debatten om børnenes vilkår.

- Jeg synes, at det har været det hele værd, fordi der er kommet en nødvendig debat i gang i Grønland. Der har været folk som i mange år har arbejdet for børnene i Grønland, men det ser ud som om at flere nye til, som er klar til at tage fat om problemerne. Der er for eksempel blevet startet en forening, Bedre Børneliv, der er et rigtig flot initiativ. Jeg håber debatten holder sig kørende, siger Karen Littauer.

Til sommer skal hun og Otto Ignatiussen til Tasiilaq, med et fem ugers teaterprojekt for børn. Episoden fra Qaanaaq får hende ikke til at ændre hendes tilgang til tingene.

- Vi lavede et godt projekt i Qaanaaq, og det bliver ikke anderledes i Tasiilaq. Jeg kommer jo ikke derop for at anmelde nogen. Vi kommer derop for at lave et kreativt projekt for børnene og med børnene, siger Karen Littauer. Men det betyder ikke, at hun er blevet skræmt fra at åbne munden en anden gang.

- Vi har alle sammen anmelderpligt, og man kan ikke lukke munden på mig. Hvis jeg ser nogle forhold, som jeg ikke synes er i orden, og jeg forsøger at henvende mig til de myndigheder, der er, og der ikke bliver gjort noget ved det. Ja, så vil jeg til hver en tid stå frem og sige noget. Det skal jeg gøre. Det skal du også gøre, og det skal alle, siger Karen Littauer.