Lille stigning i arbejdsskader

02. februar 2005 03:50

Grønlands Arbejdstilsyn melder om en svag stigning i antallet af anmeldte arbejdsskader for 2004 i forhold til året før. Arbejdstilsynet modtog 258 anmeldelser i 2004 mod 244 i 2003.

For første gang siden 1998 er der ikke rapporteret om dødsulykker på de grønlandske arbejdspladser. Til gengæld er der tale om en stor stigning i anmeldelser af alvorlige ulykker såsom knoglebrud, kvæstelser og brandskader.

Ser man få år tilbage var antallet af anmeldte arbejdsulykker langt lavere. Arbejdstilsynet vurderer dog at dette skyldes at arbejdsskaderne simpelthen ikke blev anmeldt. Og selvom antallet af anmeldelser er steget de senere år, bl.a. efter en intensiv oplysningskampagne, mener Arbejdstilsynet stadig at langt under halvdelen af de ulykker der sker, faktisk bliver anmeldt.

Arbejdsgivere har pligt til at anmelde en arbejdsulykke, hvis den skadelidte er uarbejdsdygtig i mindst én dag udover den dag, hvor skaden sker.

Arbejdsulykker inden for bl.a. søfart, fiskeri og luftfart hører ikke under Arbejdstilsynets område, og indgår derfor ikke i de nye tal om arbejdsskader.