Lejerforeninger efterlyser mere demokrati

09. marts 2005 11:18

Lejerforeninger på Kysten opfordrer INI til at skifte kurs for at få beboerdemokratiet til at virke. Kritikken kommer fra Paamiut og Maniitsoq, hvor INI har centraliseret demokratiet og slået flere lokalafdelinger sammen. De lokale lejerrepræsentanter forstår ikke boligselskabets kurs, når selskabet samtidig gerne vil have afdelingerne til at fungere bedre.

Målet er blandt andet, at lejerne bliver flinkere til at betale husleje til tiden. I dag er 14 procent bagud med betalingen.

- Men vil INI have beboerdemokratiet til at fungere, skal boligselskabet beholde de små lokalafdelinger, og ikke slå dem sammen til store, uoverskuelige enheder, hvor ingen deltager i arbejdet, mener Nikolaj Hegelund, der er formand for beboerafdeling 140 i Paamiut.

Han peger på, at der tidligere i byen har været fem lokalafdelinger. Men det antal er blevet skåret ned til tre. Og af dem er der kun én, der fungerer, mens boligselskabet nu prøver at få skabt liv i de øvrige to.

Nikolaj Hegelunds kritik bliver bakket op af Hans Aronsen, der er næstformand for en lokal beboerafdeling i Maniitsoq. Også her har INI skåret ned på antallet af lokalafdelinger.

- Da beboerforeningerne i Maniitsoq var nye, kunne vi samle over 300 deltagere til møderne. I dag dukker der kun seks op i vores afdeling, når vi skal have generalforsamling, siger Hans Aronsen.