Ledige skal sættes i system

Landets ledige skal sættes i system, for på den måde vil man bedre kunne hjælpe dem. Det er filosofien bag et nyt landsdækkende redskab, som arbejdsmarkedskontorerne ser frem til at tage i brug fra det nye år.

Med det nye såkaldte matchgruppesystem vil kommunerne, der i dag registrerer de ledige i én stor bunke, i stedet skulle placere hver enkelt ledig i en af tre grupper.

Og der er god grund til at glæde sig, mener fagchef for arbejdsmarkedskontoret i Qaasuitsup Kommunia:

- Vi har store forventninger til det nye system, der er ved at blive indført her i Grønland. Systemet vil medføre lettere arbejdsgang i arbejdsmarkedskontorerne, siger Thora Siegstad, som er fagchef for arbejdsmarkedsområdet i Qaasuitsup Kommunia.

Idéen er nemlig, at registreringen skal give et hurtigere og bedre overblik over, hvor og hvordan kommunerne skal bruge kræfterne.

De ledige skal nemlig deles ind efter, om de er parate til at påbegynde et nyt arbejde, har behov for at komme i den  ene eller anden form for behandling eller revalidering, inden de kan tilbydes arbejde eller – for den sidste gruppes vedkommende - umiddelbart ikke kan tilbydes arbejde på grund af sygdom eller lignende:

- Vi vil fra arbejdsmarkedskontoret bedre anvise folk til visse arbejdspladser eller anvise dem til visse indsatsområder, siger Thora Siegstad.

Initiativet til det nye landsdækkende registreringssystem af de ledige kommer fra Selvstyret. Med det nye system vil det også blive lettere at skaffe nøjagtige statistik over ledige landet over.

Matchgruppe-systemet har gennem de seneste år været virkelighed i Danmark, hvor det har mødt hård kritik for blandt andet at være for firkantet og at svigte de mennesker, det i grunden skulle hjælpe. Selvstyret forsikrer dog, at systemet sidenhen er blevet justeret.

KommentarerGiv os et tip

Send en SMS til 1717

Skriv Unnia og derefter dit tip og send sms'en til 1717.
(du kan også skrive Tip i stedet for Unnia)

Giv os dit tip på knr.gl/1717

Eller send en email 1717@knr.glKNR TV: TekstTV

Tjek information her:

TTV s 113 Dagligt opdaterede nyheder

TTV s 400 Live flyinformation ank./afg.

TTV s 350 Aktuel TV oversigt

TTV s 610 Aktuel Radio oversigt