Leder inddrager Inuit i kamp mod forurening

Inuit reagerer meget positivt på den fælles politik som de tre regeringsledere annoncerede i sidste uge.
USA's præsident Barack Obama, Canadas premierminister Justin Trudeau og Mexicos præsident Enrique Peña Nieto. I Canadas National Gallery i Ottawa. Foto © : Official White House Photo by Lawrence Jackson
04. juli 2016 08:56

Regeringslederne fra Canada, USA og Mexico annoncerede ved et topmøde i Ottawa, at de vil samarbejde om at nedskære kulilte udledninger og at det skal ske i samarbejde med oprindelige folk.

Natan Obed, præsident for Inuit Tapiriit Kanatami udtaler, at Inuit i Canada bifalder disse udtalelser.

De værdier, som vi Inuit har, lægger stor vægt pa vigtigheden af at arbejde sammen for at sikre vor overlevelse.

Jeg ser derfor frem til at samarbejde med den canadiske regering såvel som med Canadas partnere for at styrke den rolle Inuits viden kan komme til at spille i de store fremtidige beslutninger som vil påvirke klimapolitik, transport og vildtforvaltning.

Jeg er især glad for præsidents Obamas udtalelse om at samarbejde for at give de arktiske folk de muligheder de fortjener i denne vigtige periode, siger Natan Obed.

Jeg vil fortsætte med at samarbejde med premierminister Trudeau for at sikre, at Inuit er inkluderet i arbejdet for at nå disse nye mål, der blandt andet satser på at opnå 50 procent ren energi inden 2025, slutter Natan Obed.