Lars-Emil Johansen udpeger rådgiver

Skrevet af Karsten Sommer
15. juni 2005 16:46

Lars-Emil Johansen har udpeget den 31-årige cand.mag i filosofi Mininnguaq Kleist som rådgiver i det videre arbejde i Selvstyrekommissionens arbejdsgruppe omkring stats- og folkeretslige spørgsmål.

Dermed har affæren omkring Lars-Emil Johansens protester over udpegning af to danske jurister til arbejdsgruppen, fundet en løsning.

Lars-Emil Johansen protesterede over udpegningen af de to jurister i et bemærkelsesværdigt åbent brev til Landsstyreformand Hans Enoksen, og truede i weekenden med at trække sig som formand for arbejdsgruppen.

De grønlandske medlemmer af Selvstyrekommissionen fremlagde dernæst et kompromisforslag, hvor Lars-Emil Johansen fik mulighed for at udpege sin egen grønlandske rådgiver, og det har han altså i dag gjort, ved at indlemme Mininnguaq Kleist i arbejdsgruppen.

Mininnguaq Kleist stod tidligere i år bag Den Nordatlantiske Gruppes rapport om Grønlands folkeretslige udvikling.

Han har desuden, via sine studier, beskæftiget sig med de filosofiske og idépolitiske tanker som er selve fundamentet for ethvert lands forfatning, siger Lars-Emil Johansen i dag, og nævner endelig at Mininnguaq Kleist tilhører en gruppe af veluddannede unge grønlændere, som det er på høje tide, at vi får bragt på banen, så vi også kan høre synspunkter i Fælleskommissionen fra den unge generation i Grønland.”