Lars-Emil Johansen går efter magten

04. oktober 2005 12:03

- Jeg synes det vil være mest ærligt, at sige det på forhånd, siger Lars-Emil Johansen. Med hans opstilling til landstingsvalget går han nu efter posten som både siumutformand og landsstyreformand.

Det har længe ligget i kortene, at det store opgør mellem Lars-Emil Johansen og Hans Enoksen var på vej. Førstnævnte har tit og ofte været en af landsstyreformandens argeste kritikere. I den ene sag efter den anden har de to partikammerater været på hver sin side.

Det helt store sammenstød var under Siumuts landsmøde i februar. Her gik Lars-Emil Johansen-fløjen efter både formandsposten og næstformandsposten. Jørgen Wæver Johansen tabte formandsvalget til Hans Enoksen og Lars-Emil Johansen tabte kampen om næstformandsposten til Jens Napaattooq.

- Med stor respekt for Siumuts landsmøde, så synes jeg ikke man skal lade det overskygge hele Grønlands generalforsamling, siger Lars-Emil Johansen med henvisning til det kommende valg.

Selv om man næsten kan høre ordet fløjkrig, så er Lars-Emil Johansen ikke bekymret for at den interne strid i Siumut vil skade partiet på valgdagen:

Siumuts organisatoriske næstformand Doris Jakobsen frygter hvad splittelsen vil gøre ved partiet. Hun opfordrer til at hovedbestyrelsen drøfter problemet med både Hans Enoksen og Lars-Emil Johansen.