Lars-Emil: Jeg vil ikke tvinges!

Skrevet af Karsten Sommer
24. maj 2005 11:41

Omkring 40 af Folketingets medlemmer har valgt ikke at følge opfordringen til frivilligt at registrere deres hverv og økonomiske interesser. Blandt dem er det ene af Grønlands folketingsmedlemmer – Lars-Emil Johansen.

-Det har ikke ligget øverst på min prioriteringsliste at aflægge totalt regnskab over hvad jeg går og laver. Der er vigtigere ting at tage sig til, end at være med til den slags offentligt dyneløfteri, siger han til Radioavisen.

I starten af februar – kort før valget – udtalte Lars-Emil Johansen sig om emnet til Radioavisen og sagde der, at han intet havde imod at registrere sig, og også fandt det relevant. Han ville overveje at gøre det, hvis han blev genvalgt. I dag siger han:

-Jeg har sagt jeg vil overveje. Det vil jeg stadig. Det er ikke et forsøg på at finde et interessant standpunkt. Jeg spørger bare: Hvad er relevant? Hvad skal jeg bruge min tid til? Hvis jeg en dag sidder og keder mig, så kan det da godt være jeg udfylder oplysningsskemaet. At 140 folketingsmedlemmer har gjort det, er jo ikke noget der forpligter mig. Det er jo stadig frivilligt.

Partiet SF foreslår i dag at der skal trækkes i sekretærbistanden til de medlemmer, der ikke har afgivet oplysningerne.

-Der synes jeg man er ude på overdrevet. Min økonomi og økonomiske interesser ligger frit fremme alle steder. Hvorfor skal jeg bruge tid på at registrere det. Man tvinger mig ikke til at gøre noget, jeg ikke har lyst til at gøre, slutter Lars-Emil Johansen.

Grønlands andet folketingsmedlem Kuupik Kleist har som den eneste i den Nordatlantiske gruppe afgivet rapport om hverv og økonomiske interesser.

Han oplyser at han intet har at oplyse.