Langsommeligt Landsstyre

25. april 2006 15:23

I dag måtte Landstinget udsætte to punkter, fordi svarene fra Landsstyret først nåede frem til Tinget i dag.

De to punkter, der handler om pension, skulle ellers diskuteres i morgen. Men nu er den debat udsat på ubestemt tid.

- Og det er ikke tilfredsstillende, siger Landstingsmedlem for Kandidatforbundets Parti, Anthon Frederiksen:

- Det ødelægger ens planlægning med hensyn til behandlingen af sager. Det forelæggelsesnotater kan jo ændres alt efter hvordan Landsstyret svarer på de enkelte sager. Jeg mener man bør forlænge samlingerne i stedet for at udsætte punkterne.

Det er ikke kun hvad angår svarnotater til landstingets dagsordenspunkter, at Landsstyret møder kritik. Også når partierne i dagligdagen beder om svar på aktuelle spørgsmål, kniber det med at overholde svarfristen.

Det problem var der flere af partierne, der kunne nikke genkendende til, da landstingsmedlemmerne på dagens møde 1.behandlede et forslag stillet af Demokraterne. Et forslag, der går på at Landsstyret skal svare på forespørgsler i løbet af 10 arbejdsdage.

- Det er en kendsgerning at landstingsmedlemmerne ofte må vente i lang tid for at få svar på spørgsmålene, lød det for eksempel fra Atassut.

I Siumuts bemærkninger til forslaget, forsvarede Ruth Heilmann den nuværende ordning, hvor landsstyret har 14 dage til at svare på henvendelser.

- Alle svar fra Landsstyret skal oversættes, sagde hun og satte spørgsmålstegn ved om det overhovedet er realistisk med en kortere svarfrist.

På grund af sygdom har det ikke været muligt at få en kommentar til kritikken fra Landsstyreformand, Hans Enoksen.