Lang tur efter præsidentvalg

Det var en lang tur, da Camilla Mølgaard Frederiksen gik i skole nogle timer efter valgresultatet i USA. Hun studerer nemlig sprog i Californien, en stat, der hovedsageligt består af supportere til Demokraternes Hillary Clinton. Men efter valgnederlaget til republikanernes Donald Trump er der ikke så meget liv i gaderne.
Skrevet af Ivik Kristiansen
10. november 2016 15:09

- Der er mere stille dér, hvor jeg går nu, siger Camilla Mølgaard Frederiksen, som KNR fangede, mens hun var på vej til skolen nogle timer efter valgresultatet.

Hillary Clinton var, ifølge meningsmålingerne, favorit til at vinde valget. Det blev også afspejlet af stemningen i Santa Barbara, Californien, i dagene op til valgdagen.

Folk snakkede højlydt om, hvorfor Clinton ville vinde, mens hendes politiske modstander ikke blev nævnt så meget.

Men Trump vandt altså valget, og nu er der ikke så meget optimisme at spore

- Efter nederlaget er der mærkværdigt mere stille, da jeg var på bussen i morges, siger Camilla Mølgaard Frederiksen, der også håbede på en sejr til Hillary Clinton. Hun fortæller at hun gik i seng på det tidspunkt, hvor det begyndte at se værre ud for den Demokratiske præsidentkandidat.

Og da hun vågnede op stod det klart, hvem der havde vundet.

- Hajja... Ajoqaaq, sukker Camilla Mølgaard Frederiksen, og fortæller, at valget også skal være dagens tema i skolen, og selvom skuffelsen over valgresultatet har gjort turen dertil ekstra lang...

- Jeg er ved at nå frem til skolen.

...nåede hun trods alt frem.